2015. október 3., szombat

ÉrdekességekKorea jelentése: Hajnali Frissesség.

1 évesen születnek: ezt úgy kell értelmezni, hogy születésükkor már egy évesnek tekintik őket, így ha a saját kultúránk szerint 20 évesek vagyunk, Koreában már 21 évesek lennénk. 

Nagyon segítőkészek a másikkal.

Tisztelik a más nemzetiségűeket: több koreai levelezőtársamat is megkérdeztem arról, hogy mi a véleményük az európaiakról. Válaszként leginkább a szép arcvonásokat hozták szóba és a kedves jellemüket. 

Nagyon tisztelik a tanáraikat.

Csámcsognak: több helyen is olvastam és többen mondták is már, hogy náluk természetes dolog az, hogy evés közben csámcsognak. 

Közvetlenek: nagyon közvetlenek egymással, ez rengeteg drámában is megmutatkozik. A barátaikat gyakran öleléssel fogadják, ez náluk nemtől független. 

Pénzük a won: az elmúlt időben a koreai won a magyar forint négyszeresének (nagyjából) felelt meg.

A házban sosem járnak utcai cipőben.

Jól beszélik az angolt: észrevettem, hogy bármely koreai, akivel eddig beszéltem, mindig folyékonyan beszélte az angolt. Lehet, hogy nem minden emberre jellemző, de az biztos, hogy valamennyire ténylegesen jól beszélik a nyelvet.

Sokan szemüvegesek: fiatalok és idősebbek is egyaránt hordanak gyakran szemüveget a vitaminhiánynak köszönhetően. Rengeteg idol is szemüveges, csak a debütálásukkor szemműtéten vettek részt. Példának az EXO-s Chanyeolt tudnám felhozni.

Fehér bőrűek: az Európaiaktól eltekintve ők a fehér bőrt tartják szépnek, ezért nagyon vigyáznak a bőrükre és kerülik a napfényt. A BTS tagjai is kalapot viseltek a tengerparton, de a legtöbb esetben inkább az árnyékba húzódva pihentek, megóvva hófehér bőrüket.

Sokat tanulnak: ők a saját akaratuk szerint tanulnak rengeteget, mivel előre gondolnak a jövőjükre. Gyakran hétvégenként is különórákra járnak, de ez a magas elvárásoknak is köszönhető.

Szeretik a szoknyákat: a lányok gyakran hordanak rövidke szoknyákat, ruhákat, viszont nagyon figyelnek arra, hogy testrészeik ne nagyon mutatkozzanak meg. Utazásnál a táskájukat, pulóverüket szokták ölükre teríteni, így takarva magukat.

Hatalmas vállalataik vannak: a világ egyik legnagyobb cége a Samsung egy koreai cég, ami az ország legnagyobbjának számít.

Rendkívül szókimondóak.

Szeretik, ha az országukat dicsérjük.

Ragaszkodóak a saját nemzetiségükhöz: a szülők nem igen nézik jó szemmel azt, ha gyermekük más nemzetiségű párt szemel ki magának. Ez nem csak a nyugatiakra vonatkozik, hanem az ázsiaiakra is egyaránt. Persze akadnak kivételek is, akik nem így gondolják, ez mind a szülők témához való viszonyulásán múlik,

Nagyon jó genetikájúak: nem igen láttam még "bűn randa" embereket, szinte mindenkinek tökéletes bőre és szép, fiatalosabb arca van. Persze ez sem vonatkozik mindenkire.

Fontosnak tartják a megjelenést: a társadalomban való beilleszkedés érdekében mindenki igyekszik divatos ruhákat vásárolni, hisz rendkívül fontos a megjelenés.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése